kedd, május 28, 2019

Száll a mese, száll az ének

,,Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom, ki vagy” – Kodály Zoltán szavaival vette kezdetét május 16-án a Száll a mese szájról szájra, száll a nóta ágról ágra nevezetű mesemondó és népdaléneklő vetélkedő megyei szakasza,  amelynek idén Marosludason a református gyülekezeti központ adott helyet.

 A verseny helyszínén az óvodások egy mesebeli tópartra érkeztek, ahol a szegény halász és a felesége fogadta őket. A gyerekek ebben a környezetben mérték össze tudásukat, és csillogtathatták meg népdaléneklő és mesemondó tehetségüket.

A vetélkedőn 25 óvodás vett részt, a felkészítő óvónők, illetve szüleik kísértében. A zsűritagok, Kovács Júlia szaktanfelügyelő, Cseh Emőke és László Aletta óvónők úgy döntöttek, hogy mindenkit a jól kiérdemelt első díjjal minősítenek, két versenyzőnek különdíjat is adtak. A mesemondó kategória különdíját Bálint Réka óvónő óvodása, Gál István kapta, a marosvásárhelyi Manpel Napközi Otthonból. A népdal kategória különdíját pedig a mezőpaniti Kádár Márton Ált. Iskola kis óvodása, Barabási Réka nyerte el, akit Cozma Imola Katalin készített fel.

 A rendezvényen jelen volt Marosludas alpolgármestere, Kis István, aki ez alkalommal is dicsérő szavakkal illette a szervezőket, és bátorította a jelenlévőket, hogy a néphagyományokat őrizzék és ápolják, mert ezek őseinktől ránk maradt drága kincsek.

 A Marosludasi 1-es Számú Napközi Otthon óvónői – Herczeg Gerlinda, Kodori Olga, Székely Tímea és Tegla Annamária – számára megtisztelő volt, hogy e vetélkedő házigazdái lehettek. Köszönet azoknak, akik részt vettek a kis tehetségek mesemondó és népdaléneklő versenyének megyei szakaszán.

A marosludasi óvónők

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése