csütörtök, április 06, 2023

Szép eredmények születtek a vetélkedőkön

Az idei tanévben az 1-es Számú Általános Iskola diákjai a tantárgyversenyeken és vetélkedőkön nagyon jó eredményeket értek el. Erről Aszalos Rozália, az intézmény aligazgatója számolt be lapunknak. 

A Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi verseny körzeti szakaszán a II. C osztály tanulói – Kis Hanna, Burcea Ingrid Tania és Pál Vivien – elsők lettek. A mesemondó verseny azonos szakaszán Német Tímea Erika, Fekete-Kovács Márk és Szép Tímea Dorottya harmadikként végeztek. Tanítőnőjük Ambrus Melinda.

A harmadik osztályosok is kiválóan teljesítettek. A regemondó verseny megyei szakaszán Ömböli Zsófia harmadik lett, így áprilisban részt vesz a verseny országos szakaszán. A Párducok csapatával öttusában is szép eredményt értek el, megyei negyedikek lett. Tanítónőjük Izsák Erika, felkészítő tanáruk Enyedi Erika.

A negyedik osztályosok Zümik csapata – Baki Evelin, Pap Evelin és Domokos Anikó – a körzeti anyanyelvi vetélkedőn első helyen végzett. A Kobak matematikaversenyen Kerekes Dávid a megyei szakaszon dicséretben részesült. A negyedikeseket Gyarmati Magyari Piroska tanítónő készítette fel.

Az angolnyelv-ismereti verseny megyei szakaszán Varo-Ghiuru Ştefan Florin, Török Ingrid Petra és Fogarasi Eszter képviselték az iskolát a magyar tagozatról. Mindhárman dicséretben részesültek. Felkészítő tanáruk Török Éva.

Az V., VI. és VIII. osztályos tanulók a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen és a Mikes Kelemen magyar nyelv- és irodalomversenyen is magas pontszámot értek el. Felkészítő tanáruk Székely Károly.

A megyei vallás tantárgyversenyen is jó eredmények születtek. A marosludasiakat az V. osztályos Aszalos Kálmán Péter, Szép Jázmin Klaudia és Kis Balázs, a hatodikos Bartha Eszter Zsuzsanna, Magyari Szidónia Brigitta képviselte. A versenyzők közül Aszalos Kálmán Péter a harmadik legjobb lett a megyében. 

Ami a próba-kisérettségit illeti, ottjártunkkor még nem közöltek eredményeket róla. 

Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése