péntek, szeptember 19, 2014

Kormánygyorssegély Marosludasnak

Fotó: ludus.ro
Marosludas is szerepel azon 11 település között, amelyeknek a szerdai kormányülésen gyorssegélyt szavaztak meg, hogy így elkerüljék a fizetésképtelenné válásukat. Érdeklődésünkre Kis István alpolgármester elmondta, azért kértek anyagi segítséget, hogy kifizessék elmaradt számláikat.

A kormány szeptember 17-i ülésén elfogadott egy határozatot, miszerint 11 olyan településnek utalnak ki gyorssegélyt, amely fizetésképtelenné vált, vagy kényszervégrehajtás alatt áll. A tartalékalapból kifizetendő összeg összesen 25,587 millió lej, s ezt az önkormányzatok csakis az elmaradt számlák törlesztésére fordíthatják.
Maros megyéből csupán egy település, Marosludas szerepel a segélyezettek között. A Székelyhon.ro érdeklődésére Kis István alpolgármester elmondta, hogy már év elején tudták, hogy nagyon be kell osztaniuk a költségvetési bevételeket, hogy mindenre elég legyen.

„Jelentős összeget kell visszafizessünk egy nyolc évvel ezelőtt, az előző városvezetés által aszfaltozásra felvett kölcsönből. Két nagy beruházás is zajlik a városban: három ANL-s tömbházat közművesítünk, valamint egy fedett uszodát építünk. A fizetéseket eddig ki tudtuk adni, de vannak elmaradt számláink, ezért is kértünk segítséget a kormánytól. Örvendünk, hogy kérésünk meghallgatásra talált” – nyilatkozta az alpolgármester, hozzátéve, hogy a helyi adókat és illetékeket általában év végéig 80-85 százalékban szokták befizetni a marosludasi magánszemélyek és cégek.

Forrás: Székelyhon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése