kedd, szeptember 30, 2014

Tesztelik a szirénák működését

Fotó: braila24.ro
A riasztóberendezések működését ellenőrzik egy légoltalmi gyakorlat során Marosludason október 1-én, tájékoztatja a lakosságot közleményében a Marosludasi Polgármesteri Hivatal.

Október 1-én délelőtt 11 órakor megszólalnak a központosított riasztóhálózat szirénái légiriadóra figyelmeztetve, rögtön ezután pedig a szirénák a riadó végét jelzik majd. A riadó végét jelző hang folyamatos, két percig tartó jelzés, ugyanolyan erősségű, mint a figyelmeztető hang.

A polgármesteri hivatal közleménye pontos információkkal szolgál arról is, mit kell tenni valódi riasztás esetén.

Valós vészhelyzet esetén a riadó lefújásával a lakosság visszatérhet a kiürített épületekbe, de előbb ellenőrizni kell, mennyire biztonságos az épület, megrongálódott épületbe tilos bemenni. Ezenkívül ellenőrizni kell a különböző szolgáltatásokat, vizet, gázt, villanyt, károsodás esetén azonnal értesíteni kell a szolgáltatót.

A víz, illetve élelmiszerfogyasztásra is fokozottan oda kell figyelni, csak palackozott, vagy legalább 15 percig forralt vizet, valamint alaposan megtisztított és megfőzött élelmiszert szabad fogyasztani. Emellett a lakosságnak a törmelékek eltakarításában, valamint az áldozatok, károsultak segítésében is részt kell vennie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése