kedd, november 27, 2012

Fiatalos lendülettel


Az önkormányzat vezetését július elején vette át Moldovan Ioan Cristian liberális polgármester és Kis István RMDSZ-es alpolgármester. Mindketten fiatalok, lendülettel és tettre készen vágtak bele a munkába. A helyi tanácsban 8 USL-s, 6 PDL-s és 3 RMDSZ-es testületi képviselő van. Először Kis Istvánt kérdeztük arról, mivel kezdték a munkát a mandátum elején?
– Nagytakarítással kezdtünk. A város negyedeit kitakarítottuk és esztétikailag rendbe hoztuk. Gezsén bővítettük a vízhálózatot, az Epres, a Szőlő, a Dorului és a Traian utcákban új csatornahálózatot építettünk ki. Ez a munkálat egy régebbi projekt része, ami a város északi részének csatornázását célozza meg. Itt jegyezném meg, hogy a munkálatokat kivitelező céget beperelték, mert az Eminescu utcát háromszor kellett feltörni a rosszul végzett munka miatt. A Dorului és a Szőlő utcában kitakarítottuk az árkokat, hogy esőzések alkalmával a víz ne folyjon be az udvarokba. Új parkolókat alakítottunk ki a Poliklinika utcájában, s a város valamennyi parkolóját újrafestettük, hogy láthatóbbá váljanak. Ami a közvilágítást illeti, égőket, foglalatokat cseréltünk és új oszlopokat állítottunk ott, ahol nem volt utcai világítás. Andrássy-telepen kitakarítottuk az iskola és az óvoda udvarát. Egy hónapja egy alapítvánnyal együttműködve egy nappali központot támogatunk, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak. A felügyeletet önkéntesek végzik. Szeretnénk, ha jövőre gyógypedagógust is alkalmazhatnánk. A gyerekeket gépkocsival szállítják a központba, így az eczkentelepi szülőknek nem kell ölben cipelniük kicsinyeiket a buszmegállóig. Ezen a héten az iskolák bevonásával megkezdjük az őszi nagytakarítást. Mi biztosítjuk a zsákokat és a kesztyűket – mondta az alpolgármester.
Továbbra is támogatják a magyar vonatkozású rendezvényeket, ahogyan a szeptember elsejei Kárpát-medencei Ludasok XI. találkozóját, a november eleji szüreti bált.
A terveket illetően beszámolt arról, hogy jövőre egy nagyobb teljesítményű tűzoltókocsit szeretnének vásárolni, ugyanis a birtokukban lévők már több mint 40 évesek. Az egyiket a nyári aszály idején vízszállításra használták, hogy a bajba jutott gazdákat segítsék, ugyanis az állatok szomjan pusztultak volna. 
Forrás: Népújság

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése