péntek, november 23, 2012

Választási hírek: Választási plakátokat rongáltak Marosludason


Még nem sikerült azonosítania a rendőrségnek azokat a személyeket, akik a Szociál-Liberális Szövetség (USL) több utcai plakátját is megrongálták Marosludason. A szövetség elrendelte a tettesek kilétének mielőbbi felfedését, és a hasonló törvényellenes cselekedetek megismétlésének a meggátolását.
Az RMDSZ és a Dan Diaconescu Néppárt (PPDD) sincsen jobb helyzetben: a politikai alakulatok képviselői amiatt tettek panaszt, hogy Maros megyében „piszkos” választási kampány zajlik.
Az USL – a párt helyi alelnöke, Ioan Bungardi által – feljelentést tett a Marosludasi Rendőrségen, amelyben arról értesíti a hatóságokat, hogy „2012. 11. 19-én, este 18 óra körül, Marosludas területén az USL valamennyi plakátját letépte egy bizonyos személy, akit Litean Miron úr kapott tetten.”
A 4. körzet szenátorjelöltje, Mora Ákos elítéli a módot, amely alatt egyesek a politikai propagandát értelmezik. „Nem normális, hogy ilyen tettekkel kell számolnunk Maros megyében. Akik hasonló gesztusokat hajtanak végre, biztosan felelni fognak értük, a törvény értelmében. Azt tanácsolom mindazoknak, akik jelenleg kampányolnak, hogy tartsák be a játékszabályt, és legyenek civilizáltak. Az emberek biztosan megadóztatják majd a deviáns magatartást.” – magyarázta a politikus.
A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség képviselői szerint, gyanúsított már van az ügyben, és ha bebizonyosodik, hogy ő a tettes, büntetésben részesül.
A választási kampány anyagainak – listáknak, plakátoknak és bármilyen nyomtatott, választási propaganda-ízű hirdetésnek – a megrongálása, összetépése, bemocskolása vagy eltakarása egyébként 1000 és 2500 lejes pénzbírságot von maga után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése